Skip to content

5 syytä miksi Snapchattia kannattaa käyttää yrityksen promoissa ja tapahtumissa

Nykypäivänä jokainen itseään kunnioittava markkinoija on yrityksensä profiileilla läsnä vähintään Facebookissa ja Instagramissa. Mutta kovin moni ei vielä käytä Snapchatia yrityskäytössä, vaikka syytä olisi. Snapchatissa tavoittaa tietyt kohderyhmät tehokkaasti ja postausten avulla on mahdollista saada myös yllättäviä etuja promootioita ja tapahtumia järjestäessä! Tässä postauksessamme kerromme viisi syytä, miksi Snapchattia kannattaa käyttää yrityksen promoissa ja tapahtumissa.

Vinkit tarjoaa PuskaPromotion

 

  1. Laajennat tilaisuutesi näkyvyyttä fyysisen sijainnin ulkopuolelle

Postaamalla tilaisuutesi aikana innostavia ja tilaisuutta mainostavia postauksia Snapchattiin, pystyt laajentamaan tilaisuutesi tavoittavuutta fyysisen sijaintisi ulkopuolelle vaivattomasti. Tavoitat myös ne potentiaaliset asiakkaat, jotka eivät tiedä tilaisuudestasi, mutta Snapchat-postaustesi avulla he voivat Snapchatin kartalla vastaanottaa viestisi myös tapahtumalokaation ulkopuolella. Tapahtuman elinkaaren ja tavoittavuuden laajentaminen ovat tämän päivän merkittäviä mietinnän paikkoja, sillä tapahtumat/promot ovat kuitenkin isoja kustannuksia yrityksille ja niistä halutaan saada mahdollisimman paljon irti.

  1. Saat Ex tempore -kävijöitä tilaisuuteesi

Kustannustehokkuuden lisäämiseksi Snapchat on hyvä keino siitäkin syystä, että viestin välittämisen lisäksi se toimii myös lisähoukuttimena tulla tapahtumapaikalle katsomaan tarkemmin, mistä ihmeestä on kyse! Saat sekä jo alueella olevat potentiaaliset kävijät houkuteltua tilaisuuteesi että mahdollisesti myös täysin uusia kävijöitä, jotka saapuvat tilaisuuteesi nähtyään hauskan postauksesi Snäpissä. Kannattaa siis panostaa snäppeihin, se kannattaa!

  1. Tavoitat nuorten kohderyhmän heille luontaisella tavalla

Alle 25-vuotiaiden ikäryhmästä jopa 67 % käyttää Snapchattia (lähde: Digitaalinen elämäntapatutkimus, DNAn sosiaalisen median ja puhelimenkäytön selvitys). Snäpin käyttö laajenee jatkuvasti myös yhä vanhempiin ikäryhmiin sekä nuorten kasvaessa että näiden vanhempien ja läheisten halutessa tietää, mitä nuorten elämässä tapahtuu. Some on nykynuorille ja nuorille aikuisille toinen todellisuus, elämä on entistä enemmän osittain myös sosiaalisessa mediassa ja siellä vietetään merkittävä aika päivittäin. Nuoret ovat lähitulevaisuuden vaikuttajia ja asiakkaita, joiden tavoittamiseen kannattaa panostaa. Snapchat on tällä hetkellä relevantein kanava, jonka avulla pystyy tavoittamaan nuoria heidän luontaisessa elinympäristössään.

  1. Rajoitettu näkyvyysaika mahdollistaa hetkessä elävän markkinoinnin

Jos meiltä kysytään, yritysten markkinointi kaipaa kaiken kaikkiaan tuulettamista ja turhan vakavuuden karistamista. Erityisen hyvän kanavan tähän tarjoaa Snäppi, postaukset kun ovat voimassa vain 24 tuntia niiden julkaisemisesta. Tämä mahdollistaa irrottelun, hulluttelun ja heittäytymisen, jota erityisesti nuorten kohderyhmä arvostaa, mutta miksi eivät muunkin ikäiset asiakkaat arvostaisi itsensä likoon pistämistä ja yrityksen omaan toimintaan sopivalla huumorintajulla suhtautumista. Snapchatissa on helppo ottaa kantaa ja reagoida ajankohtaisiin aiheisiin ilman painetta siitä, että tehtyjä postauksia pitäisi erityisen hartaasti hioa ja kiillottaa ennen julkaisua. Seuraajien näkökulmasta tuntuu myös erityiseltä ja etuoikeutetulta, kun jokin sisältö on saatavilla rajoitetun ajan, tämä tarjoaa mahdollisuuksia exclusive-sisältöihin, VIP-kilpailuihin ja yhteisön rakentamiseen.

  1. Vapautuneempi somemarkkinointi Snäpissä tekee brändisi helposti lähestyttävämmäksi

Nykykuluttajat ovat monilta osin vaativampia, tietoisempia asioista ja hankalampia miellyttää vanhoilla markkinointikikoilla, jolloin markkinoijan tulee keksiä nokkelampia ja henkilökohtaisempia keinoja saavuttaa asiakkaan luottamus ja arvostus. Tämän päivän asiakas haluaa samaistua käyttämiinsä brändeihin ja toisaalta myös tunnustavat väriä herkemmin kuin aikaisemmin. Snapchat mahdollistaa kulisseihin kurkistukset, henkilökunnan äänen esiintuomisen ja hyvän fiiliksen välittämisen ennennäkemättömällä tavalla. Promoissa ja tapahtumissa tämä luo uuden ulottuvuuden tilaisuuteen, avaa sen taustoja ja tekijöitä sekä kiinnittää asiakkaan huomion haluttuihin yksityiskohtiin monipuolistaen asiakkaan käyttäjäkokemusta. Lopputuloksena kokonaisvaltaisempia tapahtumia ja tyytyväisiä kävijöitä – mikäs sen parempaa!