Skip to content

Henkilöbrändäys – Mitä se on?

Yritysten brändäämisestä puhutaan nyt paljon eikä suotta, sillä trendin lisäksi se on myös olennainen osa yrityksen kasvu- ja myyntitavoitteita sekä kokonaismielikuvaa. Mutta mitä tämä tarkoittaa, jos sovelletaan samaa asiaa yksittäiseen henkilöön? Mitä on henkilöbrändäys ja voiko kuka tahansa brändätä itsensä?

Henkilöbrändäys erottaa sinut joukosta

Digitalisoitumisen myötä myös tietotekninen osaaminen on parantunut ja työkalut ovat kaikkien saatavilla. Asiahan on toki hyvä, mutta se laittaa myös työmarkkinat aivan uuteen kilpailutilanteeseen. Ei tarvitse olla enää esimerkiksi graafisen alan ammattilainen tehdäkseen visualisoidun CV:n logoineen tai muokattuine kuvineen. Pelkkä asiasisältö ei kovassa kilpailutilanteessa myöskään riitä, vaan jollain pitäisi pystyä myös erottumaan – jopa satojen hakijoiden joukosta!

Kuten yritysbrändääminen myöskään henkilöbrändäys ei ole helppoa. Kyse on mielikuvasta minkä henkilö haluaa itsestään antaa. Millaisena henkilönä hän näkyy yrityksen työntekijälähettiläänä, millaisen kuvan hän antaa itsestään LinkedInissä entä mihin tässä kaikessa istuu oma persoona? Voiko ammatillisen ja vapaa-ajan persoonan yhdistää toisiinsa vai tulisiko näiden pysyä visusti erillään?

Yhtä oikeaa vastausta tähän tuskin on, mutta henkilöbrändäyksen salaisuus piilee kuitenkin tiivistetystI yhdessä lauseessa: Erotu joukosta persoonallisesti!

 

Oli sitten tyylisi mikä tahansa persoonallisuus on se mikä saa sinut erottumaan massasta oli sitten kyseessä ammatillinen henkilöbrändäys tai rennommasta tyylistä esimerkiksi blogeissa tai sosiaalisessa mediassa.

Dress for Success

PromoExposta löydät mm. Imago stailausnäytöksiä, jossa keskitytään ensivaikutelmaan. Pukeutuminen on suuri osa ulospäin näkyvää henkilöbrändäystä eikä sen tai ensivaikutelman merkitystä kannata aliarvioida.

Myös yrityksen työntekijät ovat osa yrityksen kokonaisbrändiä. Esimerkiksi asiakaspalvelun yhtenäisellä vaatetuksella luot ammattimaisen mielikuvan jo heti ensisilmäyksellä. PromoExposta löydät myös kumppanit työasujen hankintaan.

Katso ohjelma ja mukana olevat yritykset rekisteröidy kävijäksi